[SRP logo]

Riimukiwi

What?!? No English? Bail Out!

Riimukiwi 20v

Riimukiwen perustamisen 20-vuotisjuhlan kunniaksi pidin aiheesta esitelmän Ropeconissa. Ohessa esitelmämateriaali, mukaan luettuna video koko hommasta.

Video on ainakin toistaiseksi raakakopio, eli kamera on pyörinyt yksikseen jalustalla nurkassa eikä materiaalia ole editoitu mitenkään. Äänenlaatu voisi olla parempikin ja kalvot näkyvät kehnonlaisesti. No, ainakin jotain tuli opittua. Katsotaan, jos jaksaisi leikata tästä jotain siistimpää. Toistaiseksi tarjolla vain MPEG-4 AVC-versio (H.264), saattaa pyöriä myös iPodissa, PSP:ssä jne. Kohtuullisen pienestä resoluutiosta huolimatta silti reilu 600 megaa, mahtunee juuri ja juuri CD:lle.

Arkistojutut

Tässä kaikki Riimukiwen säilyneet jutut, Adobe Acrobat -muodossa. Kuvien laatu ei ole ikävä kyllä paras mahdollinen. Tuoreemmista voit hakea joko artikkelin kerrallaan, tai koko numeron yhtenä zippinä. Vanhemmista ei löytynyt alkuperäisiä tiedostoja, joten skannasin lehdet. Laatu on siis sitäkin kehnompaa, mutta pitäisi olla luettavissa. Skannatuista lehdistä ei ole erillisiä tiedostoja artikkeleille, joudut lataaman koko numeron kertalaakilla. No, nykyisillä yhteyksillä se tuskin muodostuu ongelmaksi.

Suurin osa näistä jutuista on minun kirjoittamiani, mutta poikkeuksiakin on. Mitään ei ole sensuroitu, joukossa on ikivanhoja, osittain virheellisiä ja kertakaikkiaan kammottavia tekeleitä. Ottakaa tai jättäkää :-)

Jos täällä on sinun juttusi ja haluat sen pois, ota yhteyttä.

Pieni huomautus

Tämä on arkisto ikivanhoja juttuja. Mikään täällä ei ole ajankohtaista. Aivan erityisesti kannattaa huomioida, että ihmisten kontaktiosoitteet eivät ole ajan tasalla ja todennäköisesti he eivät muutenkaan halua vuosien jälkeen kuulla mitään näistä asioista.

Riimukiwi

Riimukiwi 1 (1/89)

Riimukiwi 2 (2/89)

Riimukiwi 3 (3/89)

Riimukiwi 4 (4/89)

Riimukiwi 5 (1/90)

Riimukiwi 6 (2/90)

Riimukiwi 7 (3/90)

Riimukiwi 8 (4/90)

Riimukiwi 9 (1/91)

Elektroninen arkistointi alkoi Riimukiwestä 9. Tästä numerosta löytyi vain yksi juttu. Tosin asiaa nyt muisteltuani selvisi, että tämähän oli se surullisen kuuluisa kadonnut numero. Niinpä oheista artikkelia ei kaiketi koskaan oikeasti julkaistu. Lopusta lehden sisällöstä ei valitettavasti ole pienintäkään havaintoa.

Riimukiwi 10 (2/91)

Riimukiwi 11 (3/91)

Riimukiwi 12 (4/91)

Riimukiwi 13 (1/92)

Riimukiwi 14 (2/92)

Kansi on jossain kateissa... joten tässä reproskannaus!

Riimukiwi 15 (3/92)

Riimukiwi 16 (4/92)

Riimukiwi 17 (1/93)

Riimukiwi 18 (2/93)

Riimukiwi 19 (1/94)

Tämän piti olla numero 3/93, mutta se lopulta saatiin ulos numerona 1/94. Numero on käsin korjattu master-kopion kanteen. No, parempi niin kuin ei ollenkaan.

Arkisto ei ole tältä osin täydellinen, sillä minä en ollut enää mukana lehden teossa. Saatan skannata puuttuvat jutut jossain välissä, mutta kyseessä on lähinnä uutispalsta.

Erikoisnumerot

HelPol Yearbook 2041

MechaZone -spesiaalit

MechaZonesta löytyy materiaalia myös MechaZone -sivuilta.


Maintained and copyright by Mikko Kurki-Suonio
Last updated 03-AUG-09
This page is part of the SRP Archive.